Skydda tänderna under träning och match!

Att få tänderna helt/delvis utslagna är aldrig roligt och ger ofta bestående skador. Genom att utforma individuellt anpassade tandskydd så minskar risken för allvarliga tandskador avsevärt och du slipper oroa dig för tänderna!

Tandskydd för hockeyspelare

Hockey är en av de tuffaste sporter att utöva, vilket märks inte minst på alla hockeyskydd som behövs. Tänderna är en av de mest drabbade kroppsdelarna och närkamp med klubba är den vanligaste orsaken till att skador på tänderna uppstår.

Säsongen 2003/2004 genomförde Svenska Ishockeyförbundet en ny regel vilket innebär att alla spelare födda 1984 eller senare som får spela utan galler måste bära tandskydd. Tandskyddet måste också vara framställt av tandläkare. För barn och ungdomar är det regel på att spela med galler till 18 år, därefter övergår det till visir och tandskydd.

Tandskydd för kampsportsutövare

Om du utövar kampsport (exempelvis thaiboxning, boxning eller rugby) finns ofta ett regelverk som säger att du måste bära tandskydd när du utövar din sport. Boxare måste exempelvis alltid bära ett tandskydd som är individuellt anpassat.

Hur lång tid tar det?

Det tar cirka 10 dagar att tillverka ett tandskydd.
Våra material till tandskydden har certifikat och uppfyller Svenska Ishockeyförbundets kriterier.

Biverkningar

Vissa upplever att de får mer saliv när de använder skyddet, det brukar oftast gå över efter en tid.

Rengöring

Borsta rent ditt tandskydd med lite tandkräm efter varje användning med en mjuk tandborste.